BE-kørekort

Det må du, når du har BE-kørekort.

Overlæs på trailer

Hvis du har brug for at køre en stor trailer (fx hestetrailer eller en stor campingvogn), hvor bilens og trailerens tilladte totalvægt tilsammen overstiger 3.500 kg, kan du tage et trailerkørekort - altså et BE-kørekort.

Med et kørekort kategori BE, har du ret til at køre med en samlet tilladt totalvægt på op til 7.000 kg. Dit BE-kørekort giver dig altså ret til at køre en bil med en tilladt totalvægt på 3.500 kg sammen med en trailer med en tilladt totalvægt på 3.500 kg.

Eksempel: Du har en hestetrailer med en tilladt totalvægt på 2.000 kg. Den vil gerne du gerne spænde bagefter din firehjulstrækker, der har en tilladt totalvægt på 2.800 kg, og som må trække 2.000 kg på anhængertrækket. Med kategori B-kørekort må du ikke køre dette vogntog (heller ikke selvom hestetraileren er tom for heste/gods), men erhverver du kategori BE-kørekort, må du gerne køre denne kombination.

B+ kørekort

Siden 19. januar 2013 har det været muligt at tage et kørekort kategori B+. Det giver dig lov til at køre med bil og anhænger, der har en samlet tilladt totalvægt på op til 4.250 kg.

Køreundervisning og teoriprøver er de samme som til kategori BE, men til den praktiske køreprøve kører du med et mindre vogntog end til BE.

Ordforklaring trailer


Rådet for Sikker Trafiks nyhedsbrev

Ja tak, jeg vil gerne tilmelde mig nyhedsbrevet

Hold dig opdateret om nye regler i trafikken, få gode råd til at færdes sikkert og quiz dig klogere om trafik.

Nyhedsbrevet udkommer cirka en gang om måneden.

Se også: