Mål- og vægtgrænser for trailer

Læs om hvor bred og lang din trailer og anhænger maks. må være.

Kør med trailer

Vægtgrænser

Den største tilladte totalvægt for en trailer/anhænger, som må føres med kategori BE-kørekort er 3.500 kg. Trailerens faktiske vægt må aldrig overstige det, bilen er godkendt til at spænde på anhængertrækket. 

Er du i tvivl, om du må køre med den trailer, som du overvejer? 

Prøv vores nye trailerberegner

Hvor bred må min anhænger være?

En anhænger må højest være 255 cm bred. Den må dog maksimalt være 70 cm bredere end den bil, der trækker den (35 cm på hver side). Anhængerens bredde er inkl. last, der rager ud over siderne, men uden sidespejle og eventuelle lygter og reflekser. Er traileren eller lasten bredere end 255 cm, må det trækkende køretøj ikke være en person- eller varebil. 

Hvor lang må min trailer og mit vogntog være?

En anhænger til personbil må højest være 12 meter lang inkl. last. Det samlede vogntog (bil og trailer) må ikke være længere end 18,75 meter. Vogntoget og lasten må ikke være til gene eller ulempe for andre i trafikken - fx hvis bagenden svinger meget ud.

Hvordan afmærker jeg lang og bred last?

Hvis lasten på din anhænger rager mere end 1 meter bagud eller mere end 15 cm ud over siderne, skal den være afmærket. Ved privat kørsel uden for lygtetændingstiden kan afmærkningen bestå af en lys klud eller anden tydelig markering. I lygtetændingstiden skal din last være afmærket med rødt lys bagud og hvidt lys fremad.

Behøver jeg BE-kørekort til boogietrailer?

En boogietrailer er en trailer med 2 aksler, dvs. 4 hjul. At en trailer har boogie, gør det ikke i sig selv nødvendigt at have BE-kørekort. Men da boogie-traileren ofte har en høj tilladt totalvægt, vil det i mange tilfælde være nødvendigt med BE-kørekort. Tjek op på bilens og anhængerens tilladte totalvægt i registreringsattesterne.

Skal jeg have gule eller hvide nummerplader?

Om du har gule eller hvide nummerplader på din bil har ikke i sig selv betydning for, hvilken trailer du må køre med. Hvilke anhængere din bil kan og må trække, afgøres af vægtangivelserne på din bil og din anhængers registreringsattest.

Ordforklaring trailer


Rådet for Sikker Trafiks nyhedsbrev

Ja tak, jeg vil gerne tilmelde mig nyhedsbrevet

Hold dig opdateret om nye regler i trafikken, få gode råd til at færdes sikkert og quiz dig klogere om trafik.

Nyhedsbrevet udkommer cirka en gang om måneden.

Se også: