Konkurrence: Årets Skolepatrulje

Læs om Årets Skolepatrulje og om præmien Det Fedeste Frikvarter.

Beskriv, hvorfor du synes, skolepatruljen har fortjent at vinde. Tip: Dommerpanelet bruger din beskrivelse til at udvælge de ekstra seje skolepatruljer, der skiller sig ud fra mængden, fx fordi de har gjort en særlig indsats ud over at hjælpe børn og forældre sikkert over vejen og i skole.

Persondata

For at gemme dine oplysninger har vi brug for dit samtykke. Du skal derfor acceptere, at vi behandler de persondata, du har givet os. Dine data opbevares under sikre forhold i overensstemmelse med gældende lovgivning. Læs mere i vores persondatapolitik.

Vinderen af Årets Skolepatrulje 2022 er: Fælleshåbsskolen

Dommerpanelets motivering:

Patruljen på Fælleshåbsskolen, som ligger i Børkop i Vejle Kommune, har været ekstra udfordret af en større renovering på skolen samt byggeri omkring skolen, der har betydet, at voksne og børn i perioder har været nødt til at finde alternative veje, for at komme ind til skolen. Skolepatruljerne har derfor skulle agere ekstra opmærksomt og handlekraftigt gennem en længere periode for at kunne opretholde en tryg og sikker skolevej. De har været omstillingsparate på trods af svære vilkår og har uden brok taget ekstra vagter, for at kunne lykkes med opgaven.

Skolen har for nylig taget imod 6 nye indskolingsklasser og det betyder, at skolepatruljen står vagt både morgen og eftermiddag. De er gode forbilleder for de mindste og beskrives som ”altid smilende og klar til nye opgaver og udfordringer.”

I corona-perioden hvor skolen var lukket for de ældste elever, tog skolepatruljen alligevel, på eget initiativ, op på skolen om morgenen for at stå vagt, for så at tage hjem igen og tænde for den virtuelle computerundervisning. Det vidner om et ekstraordinært stort ansvar, som vi i juryen gerne vil anerkende.  

Skolepatruljen på Fælleshåbsskolen bliver kåret som Årets Skolepatrulje, da de har taget en ekstra tørn i en svær periode og derved har en stor del af æren for, at børn og voksne har kunnet komme trygt og sikkert frem til skolen. Vi elsker, at skolepatruljen har taget initiativ, har samarbejdet og haft en kæmpe ja-hat på i en ellers sur periode. Tak for jer og stort tillykke!

Fælleshåbsskolens skolepatrulje er Årets Skolepatrulje 2022

Regionsvindere af Årets Skolepatrulje 2022

Vi ønsker de seje skolepatruljer stort tillykke med titlen som regionsvinder af Årets Skolepatrulje 2022:

  • Region Nordjylland: SkoleCenter Hirtshals, Hjørring Kommune
  • Region Midtjylland: Vestervangsskolen, Randers Kommune
  • Region Syddanmark: Fælleshåbsskolen, Vejle Kommune
  • Region Sjælland: Hvalsø Skole, Lejre Kommune
  • Region Hovedstaden: Sankt Ansgars Skole, Københavns Kommune

Hver skole modtager en præmie på 5.000 kr.

Årets Skolepatrulje 2019 og 2020

2020: Skolecenter Hirtshals

Dommerpanelets motivering:

Skolecenter Hirtshals skolepatrulje vinder titlen som Årets Skolepatrulje 2020 blandt rigtig mange seje kandidater. Skolepatruljernes opgave er først og fremmest at hjælpe børn og forældre sikkert i skole, men på Skolecenter Hirtshals har eleverne udvidet opgaven i en helt særlig grad. De tager nemlig et ekstraordinært ansvar i forhold til de mindste elevers trivsel, hvilket vidner om et stort socialt overskud og en omsorg, som vi værdsætter i juryen. Skolepatruljen er ikke kun klar om morgenen, men samarbejder med skolens SFO om eftermiddagen, hvor de sørger for at de mindste kommer fra skole til SFO trygt og sikkert. Skolepatruljen engagerer sig både som læsemakkere og legepatrulje, hvor der knyttes relationer på tværs af årgange. Alt sammen noget, der har betydning for om skolen er et rart sted at være. Skolecenter Hirtshals er årets skolepatrulje 2020, hvor vi anerkender både deres daglige indsats og særlige engagement i de mindste elevers tryghed og sikkerhed.

2019: Vemmelev Skole

Dommerpanelets motivering:

Skolepatruljernes opgave er først og fremmest at hjælpe børn og forældre sikkert i skole, men på Vemmelev Skole har eleverne taget opgaven til sig i en helt særlig grad. De har nemlig taget en ekstra opgave på sig, når de forsøger at få forældrene til at bidrage mere aktivt til sikkerheden på skolevejene. Forældre kan ufrivilligt komme til at medvirke til det kaos, der kan være foran skolen om morgenen. Og her er det helt rigtigt set, når Vemmelevs skolepatrulje involverer forældrene i form af en kampagne, der skal forbedre deres adfærd i trafikken. Forældrene er vigtige, når det kommer til børns trafiksikkerhed, for børn kopierer deres forældres adfærd.

Vemmelev Skole er Årets Skolepatrulje 2019, da vi anerkender både deres daglige indsats og resultatet af forældrekampagnen, der har betydet, at morgentrafikken nu er mere rolig foran skolen.

Video 1 af 3: Årets Skolepatrulje 2021: Susåskolen afd. Herlufmagle

Video 2 af 3: Skolecenter Hirtshals blev Årets Skolepatrulje 2020.

Video 3 af 3: Årets Skolepatrulje 2019: Vemmelev skole.

Om konkurrencen

Hvert år stilles dommerpanelet den svære opgave at udvælge fem regionale vindere og heraf én national vinder af konkurrencen. De regionale vindere modtager hver 5.000 kr., og den nationale vinder får Det Fedeste Frikvarter for hele skolen, en vandrepokal og selvfølgelig titlen som Årets Skolepatrulje. Vinderne får direkte besked.

Det er LB Forsikring og Rådet for Sikker Trafik, der står bag konkurrencen.

Dommerpanelet

Dommerpanelet består af repræsentanter fra Politiet, Danske Skoleelever, Skole og Forældre, en tidligere skolepatrulje-instruktør, LB Forsikring og Rådet for Sikker Trafik.

Dommerpanelet 2022

Spørgsmål? Kontakt

Liv Knoblauch Kofoed-Jensen

Seniorprojektleder

Tlf: +45 2572 7110

liv@sikkertrafik.dk