Årets skolepatrulje tidligere vindere

Læs om alle vinderne fra tidligere konkurrencer her.

Årets skolepatrulje 2023

Ådalskolens skolepatrulje er Årets Skolepatrulje 2023

Stort tillykke til Ådalskolens skolepatrulje, som vinder titlen Årets Skolepatrulje 2023

Dommerpanelets motivering:

Ådalskolen i Skive vinder æren af at kunne kalde sig Årets Skolepatrulje i 2023. Dommerpanelet er imponeret over det overskud og den opmærksomhed, som eleverne udviser særligt over for 0. klasserne, som har haft svært ved at finde ud af reglerne. Skolepatruljen har produceret film til 0. klasserne, hvor de instruerer dem i, hvordan man skal begå sig og har derudover stået for en særlig undervisning ude i fodgængerfeltet. De går forrest som stærke og omsorgsfulde rollemodeller, der bidrager til fællesskab, tillid og glæde. Og for at det ikke skal være nok, har patruljen samtidig brugt deres pauser på at tjekke de andre elevers cykler, så de kan komme sikkert til og fra skole. Skolepatruljen i Skive skaber tryghed, tager ansvar og udviser initiativ til glæde for alle omkring sig og det er egenskaber, som der både er behov for og som vi meget gerne vil anerkende. Stort tillykke til Ådalskolen. 

Kom med på fejringen, når Ådalskolens skolepatrulje fejrer sejren og vinder Det Sejeste Frikvarter

Også et stort tillykke til de fem regionale vindere af Årets Skolepatrulje:

Årets skolepatrulje 2022

Årets Skolepatrulje 2022: Fælleshåbsskolen

Dommerpanelets motivering:

Patruljen på Fælleshåbsskolen, som ligger i Børkop i Vejle Kommune, har været ekstra udfordret af en større renovering på skolen samt byggeri omkring skolen, der har betydet, at voksne og børn i perioder har været nødt til at finde alternative veje, for at komme ind til skolen. Skolepatruljerne har derfor skulle agere ekstra opmærksomt og handlekraftigt gennem en længere periode for at kunne opretholde en tryg og sikker skolevej. De har været omstillingsparate på trods af svære vilkår og har uden brok taget ekstra vagter, for at kunne lykkes med opgaven.

Skolen har for nylig taget imod 6 nye indskolingsklasser og det betyder, at skolepatruljen står vagt både morgen og eftermiddag. De er gode forbilleder for de mindste og beskrives som ”altid smilende og klar til nye opgaver og udfordringer.”

I corona-perioden hvor skolen var lukket for de ældste elever, tog skolepatruljen alligevel, på eget initiativ, op på skolen om morgenen for at stå vagt, for så at tage hjem igen og tænde for den virtuelle computerundervisning. Det vidner om et ekstraordinært stort ansvar, som vi i juryen gerne vil anerkende.  

Skolepatruljen på Fælleshåbsskolen bliver kåret som Årets Skolepatrulje, da de har taget en ekstra tørn i en svær periode og derved har en stor del af æren for, at børn og voksne har kunnet komme trygt og sikkert frem til skolen. Vi elsker, at skolepatruljen har taget initiativ, har samarbejdet og haft en kæmpe ja-hat på i en ellers sur periode. Tak for jer og stort tillykke!

Fælleshåbsskolens skolepatrulje er Årets Skolepatrulje 2022

Regionsvindere af Årets Skolepatrulje 2022

Vi ønsker de seje skolepatruljer stort tillykke med titlen som regionsvinder af Årets Skolepatrulje 2022:

 • Region Nordjylland: SkoleCenter Hirtshals, Hjørring Kommune
 • Region Midtjylland: Vestervangsskolen, Randers Kommune
 • Region Syddanmark: Fælleshåbsskolen, Vejle Kommune
 • Region Sjælland: Hvalsø Skole, Lejre Kommune
 • Region Hovedstaden: Sankt Ansgars Skole, Københavns Kommune

Hver skole modtager en præmie på 5.000 kr.

Årets Skolepatrulje 2021

Årets Skolepatrulje 2021: Susåskolen afd. Herlufmagle

Dommerpanelets motivering:

Skolepatruljen på Susåskolen afd. Herlufmagle, som ligger i Næsteved Kommune, har en stærk holdånd, som smitter positivt af på resten af skolen. Under Corona-nedlukningen har skolepatruljen udvist en imponerende arbejdsmoral og et stort engagement. De forsatte troligt arbejdet med at hjælpe de mindste elever sikkert over vejen, mens de selv stadig var hjemsendt. Det betød, at de hver morgen kørte tidligt op på skolen for at stå patrulje for derefter at tage hjem til online-undervisning.

Skolepatruljen kører derudover deres egne kampagner til stor glæde for elever, lærere og forældre. De husker alle på at få lygter på cyklen, når mørket falder på og sætter fokus på vigtigheden i at køre med hjelm. Derudover afholder de sociale events, der skaber glæder, traditioner og sammenhold på hele skolen.

Skolepatruljen på Susåskolen afd. Herlufmagle fra Næstved Kommune er Årets Skolepatrulje 2021

Regionsvindere af Årets Skolepatrulje 2021

Vi ønsker de seje skolepatruljer stort tillykke med titlen som regionsvinder af Årets Skolepatrulje 2021:

 • Region Nordjylland: Hannæs-Østerild Skole, Thisted Kommune
 • Region Midtjylland: Bankagerskolen, Horsens Kommune
 • Region Syddanmark: Hejnsvig Skole, Billund Kommune
 • Region Sjælland: Susåskolen afd. Herlufmagle, Næstved Kommune
 • Region Hovedstaden: Sankt Ansgar Skole, Københavns Kommune

Hver skole vinder en præmie på 5.000 kr.

Årets skolepatrulje 2020

Årets Skolepatrulje 2020

2020: Skolecenter Hirtshals, Hjørring Kommune

Dommerpanelets motivering:

Skolecenter Hirtshals skolepatrulje vinder titlen som Årets Skolepatrulje 2020 blandt rigtig mange seje kandidater. Skolepatruljernes opgave er først og fremmest at hjælpe børn og forældre sikkert i skole, men på Skolecenter Hirtshals har eleverne udvidet opgaven i en helt særlig grad. De tager nemlig et ekstraordinært ansvar i forhold til de mindste elevers trivsel, hvilket vidner om et stort socialt overskud og en omsorg, som vi værdsætter i juryen. Skolepatruljen er ikke kun klar om morgenen, men samarbejder med skolens SFO om eftermiddagen, hvor de sørger for at de mindste kommer fra skole til SFO trygt og sikkert. Skolepatruljen engagerer sig både som læsemakkere og legepatrulje, hvor der knyttes relationer på tværs af årgange. Alt sammen noget, der har betydning for om skolen er et rart sted at være. Skolecenter Hirtshals er årets skolepatrulje 2020, hvor vi anerkender både deres daglige indsats og særlige engagement i de mindste elevers tryghed og sikkerhed.

Skolecenter Hirtshals blev Årets Skolepatrulje 2020.

Regionsvindere af Årets Skolepatrulje 2020

Vi ønsker de seje skolepatruljer stort tillykke med titlen som regionsvinder af Årets Skolepatrulje 2020:

 • Region Nordjylland: Skolecenter Hirtshals, Hjørring Kommune
 • Region Midtjylland: Sunds-Ilskov Skole, Herning Kommune
 • Region Syddanmark: Birkhovedskolen, Nyborg Kommune
 • Region Sjælland: Susåskolen afd. Herlufmagle, Næstved Kommune
 • Region Hovedstaden: Skolen på la Cours Vej, Frederiksberg Kommune

Hver skole vinder en præmie på 5.000 kr.

Årets skolepatrulje 2019

Årets Skolepatrulje 2019

2019: Vemmelev Skole, Slagelse Kommune

Dommerpanelets motivering:

Skolepatruljernes opgave er først og fremmest at hjælpe børn og forældre sikkert i skole, men på Vemmelev Skole har eleverne taget opgaven til sig i en helt særlig grad. De har nemlig taget en ekstra opgave på sig, når de forsøger at få forældrene til at bidrage mere aktivt til sikkerheden på skolevejene. Forældre kan ufrivilligt komme til at medvirke til det kaos, der kan være foran skolen om morgenen. Og her er det helt rigtigt set, når Vemmelevs skolepatrulje involverer forældrene i form af en kampagne, der skal forbedre deres adfærd i trafikken. Forældrene er vigtige, når det kommer til børns trafiksikkerhed, for børn kopierer deres forældres adfærd.

Vemmelev Skole er Årets Skolepatrulje 2019, da vi anerkender både deres daglige indsats og resultatet af forældrekampagnen, der har betydet, at morgentrafikken nu er mere rolig foran skolen.

Årets Skolepatrulje 2019: Vemmelev skole.

Regionsvindere af Årets Skolepatrulje 2019

Vi ønsker de seje skolepatruljer stort tillykke med titlen som regionsvinder af Årets Skolepatrulje 2019:

 • Region Nordjylland: Hurup Skole, Thy Kommune
 • Region Midtjylland: Østervangsskolen Randers Kommune
 • Region Syddanmark: Vestre Skole, Middelfart Kommune
 • Region Sjælland: Vemmelev Skole, Slagelse Kommune
 • Region Hovedstaden: Måløvhøj skole, Ballerup Kommune

Hver skole vinder en præmie på 5.000 kr.