Elbil og campingvogn

Overvejer du at købe en elbil, og vil du spænde campingvognen efter den?

Stadig flere elbiler kan leveres med anhængertræk, så man kan komme på campingferie med familien, eller på genbrugspladsen i weekenden.

Fordi elbiler ofte er tunge og derfor har en høj tilladt totalvægt, er det dog afgørende, at du har styr på, om bilen og campingvognen tilsammen må føres på dit kategori B-kørekort. Det er nemlig sådan, at det er summen af bilens tilladte totalvægt og campingvognens tilladte totalvægt, der skal holde sig inden for 3.500 kg, som må føres på kategori B-kørekort.

Bemærk, at du skal have fokus på bilens og campingvognens tilladte totalvægte. I forhold til den 3.500 kg vægtgrænse på kategori B-kørekortet betyder det ikke noget, om bil og campingvogn er ulæssede/tomme.

Eksempel:

Du har investeret i en Hyundai Ioniq 5 Long Range 2WD, som er en elbil med et relativt stort batteri og mulighed for at trække 1.600 kg på anhængertrækket. Du vil gerne køre med din nuværende campingvogn, der er en Adria Adora 512 UP med en tilladt totalvægt på 1.500 kg. Denne campingvogn måtte du med kategori B-kørekort lovligt køre med bag din tidligere bil, som var en Skoda Octavia årgang 2014.

Spørgsmålet er nu, om du lovligt må trække den samme campingvogn med din nye Hyundai?

Svaret er nej. Hyundaien har nemlig en tilladt totalvægt på 2.450 kg. Sammenlagt med campingvognens 1.500 kg tilladt totalvægt overstiger kombinationen af bil og campingvogn de 3.500 kg i tilladt totalvægt, som du lovligt må føre på dit kategori B-kørekort. 

Skal du fortsat køre med din Adria bag din nye Hyundai Ioniq 5, skal du erhverve dig B+ eller BE-kørekort.

Prøv vores beregner til kørsel med campingvogn.

Ordforklaring trailer


Rådet for Sikker Trafiks nyhedsbrev

Ja tak, jeg vil gerne tilmelde mig nyhedsbrevet

Hold dig opdateret om nye regler i trafikken, få gode råd til at færdes sikkert og quiz dig klogere om trafik.

Nyhedsbrevet udkommer cirka en gang om måneden.

Se også: