Presseindsats og pressefotos

Tilføj en case til pressemeddelelsen, og udsend gerne i fællesskab med politiet.

For mange skolepatruljer og den skolepatruljeansvarlige lærer har oplevet, at skolepatruljernes anvisninger ikke respekteres i morgentravlheden. Det står i modsætning til den enorme opbakning, der er i befolkningen til skolepatruljerne. Kampagnen ønsker at sætte fokus på, at denne opbakning bør afspejle sig i adfærden - også selv om man har travlt. 

Det, at skolepatruljerne til tider oplever trafikanter, der i større eller mindre grad udviser respektløs adfærd, er en historie, som vi forventer vil give medieomtale i lokale og/eller regionale medier. Især hvis historien ledsages af en eller flere konkrete cases i kommunen. 

Tilpas pressemeddelelsen  

Medio juni sender vi skabelon til en pressemeddelelse til alle kommuner, der deltager i kampagnen. Den skal I være meget velkomne til at tage afsæt i. Det vil samtidig kunne skubbe ekstra på omtalen, hvis I kan tilbyde medierne en eller flere cases – se mere nedenfor. 

Tilpas udkastet til pressemeddelelsen, bl.a. med citat fra en talsmand (m/k) fra kommunen. 

Det vil også være en god idé at koordinere med det lokale politi. Overvej at udsende pressemeddelelsen i fællesskab med et citat fra begge parter, hvor I sammen bakker op om kampagnens budskab. 

Kontakt skolerne vedr. cases om skolepatruljer, der har oplevet respektløs/chikanerende adfærd fra andre trafikanter 

Det giver jeres presseindsats ekstra værdi for medierne, hvis I kan tilbyde en eller flere cases, der er eksempler på, at skolepatruljerne oplever respektløs eller måske ligefrem chikanerende adfærd fra morgentrafikanterne.   

Medierne vil i så fald gerne tale med en lærer, der er skolepatruljeansvarlig, samt med en eller flere skolepatruljeelever. Måske har I allerede en god kontakt til en skolepatruljeansvarlig, som har eksempler på, at der har været ubehagelige situationer på skolevejen. Hvis ikke, så vil vi anbefale jer at lægge tråd ud til skolerne i god tid. Her er tre forslag til, hvordan I kan indhente konkrete cases: 

  • Kontakt jeres netværk af skolepatruljeansvarlige lærere og/eller skoleledere, hvor I dels orienterer om kommunens deltagelse i kampagnen, dels hører, om deres skolepatruljer har oplevet uhensigtsmæssig adfærd fra de voksne trafikanter på skolevejen, og om de i den forbindelse ønsker at udtale sig i forbindelse med jeres presseindsats. Tag evt. udgangspunkt i dette mail-udkast.
  • Og/eller kontakt jeres kontakter i politiet. Måske har de indsigter om, hvilke skoler det kunne være relevant at kontakte.

Hent pressemateriale

Pressefotos (kreditering Rådet for Sikker Trafik) 

Brug for sparring?

Jeppe Gudmandsen

Pressekonsulent

Tlf: +45 2811 5863

jhg@sikkertrafik.dk

Liv Knoblauch Kofoed-Jensen

Seniorprojektleder

Tlf: +45 2572 7110

liv@sikkertrafik.dk