Er du ny færdselskontaktlærer?

Hør erfarne færdselskontaktlærere fortælle om rollen samt få 6 gode råd til din nye rolle.

Er du ny færdselskontaktlærer?

Hvordan er det at være færdselskontaktlærer?

Hør erfarne færdselskontaktlærere fortælle om rollen. Hvad er det bedste og det værste? Og hvis de var et transportmiddel, hvilket skulle det så være?


6 gode råd til dig som ny færdselskontaktlærer

1. Afstem forventninger med din skoleleder

Dit arbejde som færdselskontaktlærer bliver nemmere, hvis du har en løbende dialog med din leder om opgaven. Det kan være en god start at holde et kort møde, hvor I kan tale om din rolle.

2. Prioriter skolepatruljen, hvis I har en

At uddanne og drive en skolepatrulje er for mange færdselskontaktlærere en af de vigtigste og mest givende opgaver. Det er også en af de største og mest tidskrævende. Skolepatruljerne udfører et vigtigt arbejde, som gavner mange mennesker.

3. Tilmeld dig vores nyhedsbrev

I en travl hverdag kan det være svært at huske, hvornår der er tilmelding til den årlige skolepatruljefest, eller hvornår der er kampagner og konkurrencer, som skolen kan deltage i. Bliv opdateret med vores nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrev her

4. Kom på kursus

Hvert år afholder vi kursus for færdselskontaktlærere. Tilmeld dig kurset og bliv opdateret på den nyeste viden og mød kolleger fra hele landet.

5. Opsøg netværk

Mange kommuner afholder netværksmøder for deres færdselskontaktlærere. Det er typisk kommunens Teknik- og miljøafdeling, som står bag møderne. På netværksmøder koordineres trafikundervisningen på tværs af kommunens skoler, ligesom der er mulighed for at sparre med kolleger fra de andre skoler.

6. Lad dine kolleger vide, ved hvem du er

Din rolle som færdselskontaktlærer er ikke at stå for al trafikundervisning, men derimod at vejlede dine kolleger, så de selv er i stand til det. Derfor er det vigtigt, at alle ved, hvem der er skolens færdselskontaktlærer. 

Held og lykke med opgaven - husk du altid kan kontakte os, hvis du har brug for sparring.

Spørgsmål? Kontakt:

Petrea Overgaard Busck

Specialkonsulent

Tlf: +45 2871 2532

pb@sikkertrafik.dk

Rosa Nissen

Specialkonsulent

Tlf: +45 6165 0443

rn@sikkertrafik.dk


Se også: