Cykelhjelm eller ej?

Det kan være et dilemma på legepladsen.

En cykelhjelm er god at have på hovedet, når man cykler. Men den kan blive farlig, hvis et barn klatrer med den på og remmen hænger fast i en gren eller lign.

Når børn færdes frit på en legeplads, er de ofte umuligt at holde øje med dem hele tiden.

Det er utopisk at forlange af de voksne skal tjekke, om børn husker at tage cykelhjelme af og på, når de fx skifter mellem at cykle og kravle i klatrestativer. Man kan heller ikke forvente, at børnene selv skal huske det – eller at de i øvrigt tager hjelmene ordentligt på.

Så det kan være et dilemma: Skal børnene have cykelhjelm på, når de kører på cykel/løbecykel på legepladsen?

Sådan kan I gøre:

  1. Inddel tiden på legepladsen, så der er en fast tid, hvor børnene cykler. Resten af tiden stiller I cyklerne væk og så kan børnene lave noget andet. Så kan I forlange, at de bruger cykelhjelm, mens de cykler, fordi I kan holde øje med, at de ikke laver alt muligt andet.
  1. Tillad cykling uden cykelhjelm på legepladsen. Hvis børnene lærer, at de skal have cykelhjelm på ude i trafikken, kan de godt skelne mellem de to ting. I bevarer på den måde muligheden for at lade børnene cykle, når de har lyst. Derved får de god træning. Og de kan ikke komme til at klatre med hjelm på.
  1. Forbyd cykling på legepladsen. Så slipper I for hjelm-problematikken, men det tager samtidig en væsentlig aktivitet og træningsmulighed fra børnene.

Nyhedsbrev til børnehaver: Få inspiration til at arbejde med trafiksikkerhed i børnehaven.

Nyhedsbrevet er til dig, der ønsker inspiration, lege, øvelser og viden om, hvordan man kan arbejde med trafiksikkerhed i børnehaven både ude og inde.

Du modtager nyhedsbrevet 4 gange om året.

Ja tak, jeg vil gerne tilmelde mig nyhedsbrevet


git