Trafikkultur

Der er mange måder at komme frem i livet på. Hvad er din?

Vi er alle sammen med til at skabe den kultur, vi har i trafikken. Hver dag bidrager du til, hvor sikkert, trygt og rummeligt et sted, trafikken skal være.

I det sekund, vi lukker døren bag os, er vi alle sammen trafikanter. Vi bevæger os ud i et fællesskab, hvor vi er afhængige af hinanden. Et ufrivilligt fællesskab, som kræver, at vi overholder spillereglerne og har en adfærd, der medvirker til, at vi alle kommer sikkert hjem igen.

Det tænker de færreste nok over til daglig, hvor man har rigeligt at se til og bare skal fra A til B. Vi synes også selv, vi er dygtige cyklister/bilister etc., og vi har lettere ved at pege på andres fejl og dårlige vaner end vores egne. Til gengæld er vi gode til at overbevise os selv om, at det nogle gange er o.k. lige at bøje en regel lidt, så vi fx kan komme hurtigere frem. Måske fordi det i lige præcis dén situation ikke virkede specielt farligt eller til skade for andre.

Dårlig adfærd smitter, og det skaber dårlig stemning, fordi vi får en utryg fornemmelse af ikke at kunne regne med hinanden.

Med denne kampagne ønsker Rådet for Sikker Trafik at sætte tanker i gang om, hvordan vores adfærd påvirker hinanden og derigennem motivere til, at vi alle sammen vælger den adfærd, der er mest sikker og tryg, både for os selv og dem omkring os.


Mere om 'Trafikkultur'