Kampagneelementer

'Klar til et pust' vejkantplakat.

'Klar til et pust' vejkantplakat.

Er du klar til et pust?

Dette spørgsmål får bilisterne hver sommer, når Rådet for Sikker Trafik og kommunerne sætter vejkantplakater op. Plakaterne skal få bilisterne til at tænke over, hvordan de kommer hjem fra fest – og allerhelst planlægge det, før de overhovedet er taget af sted. 

Plakaterne er designet, så de ligner politiets alkometre, som de bruger til spritkontroller. På den måde er plakaterne en reminder til bilisterne om, at de ikke skal sætte sig bag rattet, hvis de er i tvivl om deres promille. Det bedste er kun at drikke en enkelt genstand, hvis man skal køre. Så er man på den sikre side.

Plakater langs vejene minder bilisterne om at lade bilen stå, når de har drukket


Antal dræbte i spritulykker mellem 2019-2023

157 gode grunde til at stoppe spirituskørsel. Antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikulykker er heldigvis nedadgående, men vi er ikke i mål endnu. Pas på hinanden derude og #stopspritkørsel.

 


Hvad er straffen for at køre med 0,5-1,2 promille?

At køre spritkørsel er både dumt og farligt. Og det kan hurtigt blive meget dyrt og omkostningsfyldt.
Politiassisten Christian Berthelsen fra Rigspolitiet forklarer her, at du skal gennemføre et obligatorisk Alkohol, Narko- og Trafikkursus på 12 timer i alt. Du skal op til en ny teori- og køreprøve og derudover får du en ret stor bøde.

Politiassisten Christian Berthelsen forklarer om straffen for spritkørsel


Se også: