Personligt sikkerhedsudstyr

Her kan du læse om anbefalinger til sikkerhedsudstyr og motorcykeltøj.

Motorcykellås

Vælg det rigtige motorcykeltøj og -udstyr

Det rigtige sikkerhedsudstyr nedsætter markant din risiko for at komme alvorlig til skade, hvis du kører galt.

Kør altid med køredragt eller tøj med indbygget beskyttelse. Sørg for at størrelsen på tøj og hjelm passer dig, så slagbeskyttelsen dækker de udsatte steder optimalt og sidder godt fast. På den måde beskytter udstyret korrekt.

Du skal sørge for at hoved, ryg, knæ, ankler, hænder, albuer, underarme og skuldre er beskyttet. Rygskjold skal helst gå ned over lænden. Gå efter godkendte rygskjold (level 2). 

Hvilket materiale bør du vælge?

  • Tekstil
    De fleste køredragter i tekstil har både indbygget slagbeskyttelse og god slidstyrke, som beskytter dig, hvis du er involveret i en ulykke. Der kan være øget komfort i 
  • Læder
    Vælger du køretøj i læder, så anskaf dig samtidigt en regndragt. Vådt læder beskytter dig ikke optimalt, hvis du falder. Det er heller ikke så rart at have på og det kan tage dit fokus fra vejen, hvis du har det ubehageligt i vådt tøj.
  • Airbagvest
    Det er muligt at købe en airbagvest, som passer udenpå det udstyr, du allerede kører med i dag. Ved styrt puster vesten sig op på et splitsekund og giver en stødabsorberende effekt samtidigt med, at den typisk hjælper med at fiksere hovedet, så skadelige kræfter på nakken minimeres. 

Handsker og støvler

Kører du på motorcykel i dine almindelige sko, er dine ankler ikke beskyttet, og snørebånd kan hænge fast i kæden, bremsepedalen eller gearvælgeren. Så kør altid med støvler, der er designet til motorcykelkørsel.

Vælg støvler med stiv sål og beskyttelse af skinnebenet og begge sider af anklen. 

Husk altid kørehandsker – også selvom det er varmt. Instinktivt vil du komme til at tage fra med hænderne, hvis du styrter. Køb eventuelt to par handsker, så du har til både varme og kolde dage.


Rådet for Sikker Trafiks nyhedsbrev

Ja tak, jeg vil gerne tilmelde mig nyhedsbrevet

Hold dig opdateret om nye regler i trafikken, få gode råd til at færdes sikkert og quiz dig klogere om trafik.

Nyhedsbrevet udkommer cirka en gang om måneden.

Se også: