Rød, gul, grøn

Sådan er reglerne i lyskryds 

Rødt betyder ”stop” og grønt betyder ”kør”. Det ved alle trafikanter. Men hvordan er reglerne, når det gælder gult lys? Og hvad skal du gøre, hvis der er kø i krydset? Få svarene her. 

Sådan kører du sikkert i kryds 

Husk altid at afpasse farten, når du kører mod et kryds, så du kan nå at stoppe, hvis lyset skifter til gult eller rødt. 

Kører du bag en anden bil på vej mod et kryds, skal du – som altid – huske at holde afstand. Du skal kunne nå at bremse, hvis bilen foran dig bremser.  

Du må aldrig forsøge at presse bilen foran dig til at køre over for gult eller rødt, så du ”lige kan komme med over”. Det kan resultere i en kollision, hvis bilen foran dig bremser, som den skal. Og du vil normalt få skylden for ulykken. 

Hvad betyder farverne i lyssignalet? 

Gult betyder stop 

Når du kommer kørende mod et kryds og lyssignalet skifter til gult, skal du stoppe. Du må ikke passere stoplinjen, medmindre det vil medføre fare at stoppe. 

Rødt og gult samtidigt betyder stop 

Når der er rødt og gult samtidig, skal du stoppe. Du må ikke passere stoplinjen.  

Rødt betyder stop 

Når der er rødt lys, skal du stoppe. Du må ikke passere stoplinjen.  

Grønt betyder kør 

Når der er grønt lys, må du køre. Men husk alligevel at se dig godt for og hold øje med at trafikanter fra den anden retning holder tilbage, som de skal. 

Hvis der er kø, må du ikke køre frem, men skal vente bag stoplinjen, til du er sikker på, at du kan komme hele vejen over uden at strande i krydset og blokere for trafikken. 

Rådet for Sikker Trafiks nyhedsbrev

Hold dig opdateret om nye regler i trafikken, få gode råd til at færdes sikkert og quiz dig klogere om trafik.

Nyhedsbrevet udkommer cirka en gang om måneden.

Ja tak, jeg vil gerne tilmelde mig nyhedsbrevet