Autostol: 0-15 mdr.

Sådan spænder du baby fast.

Baby i bil

Alder: nyfødt - ca. 15 måneder (0-13 kg)

Sådan spænder du din baby fast

En babyautostol kan bruges fra barnet er nyfødt og er den sikreste løsning. I babyautostolen har barnet ryggen mod kørselsretningen og sidder godt beskyttet i tilfælde af en hård opbremsning eller en kollision.

Se hvordan du spænder din baby fast

Det er en god idé at prøve at montere stolen i bilen, inden I skal ud på den første køretur med barnet. 

Hjemturen bliver mere rolig for jer, hvis I ved, hvordan I skal gøre.  Læs brugsanvisningen nøje, så du sikrer dig, at alt er monteret korrekt.

Husk, at en bagudvendt autostol ikke må placeres på forsædet, hvis der er en aktiv airbag. Airbaggen skal slås fra, ellers skal barnet om på bagsædet.

Det er en god idé at prøve at montere stolen i bilen, inden I skal ud på den første køretur med barnet. 

Kom sikkert hjem fra hospitalet

Forbered jer på hjemturen inden fødslen, så I er klar til en sikker og tryg hjemtransport med den nyfødte.

Det sikreste er at spænde barnet fast i en babyautostol. I babyautostolen har barnet ryggen mod kørselsretningen og sidder godt beskyttet i tilfælde af en hård opbremsning eller en kollision. I videoen kan I se, hvordan I spænder baby korrekt fast i babyautostol.

Sørg for, at I har tjek på, hvordan autostolen fastgøres og hvordan selerne spændes, inden I skal ud på den første køretur med barnet. Det bliver mere roligt for jer, hvis I ved, hvordan I skal gøre.

Børn, som er meget små – fx for tidligt fødte – kan ofte ikke spændes ordentligt fast i en babyautostol, da selerne ikke kan strammes nok. I stedet kan I bruge en transportlift med seler. I transportliften ligger barnet ned og spændes fast med selen. Transportliften er også en god løsning til børn, som har særlige problemer eller sygdom, der betyder, at de ikke kan bruge en babyautostol.

Spørgsmål og svar


Nyhedsbrev til forældre: Få gode råd, øvelser og viden der passer til dit barns alder

Ja, jeg vil gerne tilmelde mig nyhedsbrevet

Nyhedsbrevet klæder dig på til at træne trafik med dit barn. Du får øvelser, tips og viden om, hvordan du kan gribe det an, helt fra du er gravid til dit barn er 18 år.

Du modtager nyhedsbrevet 3-4 gange om året.

Se også: