Om fartkampagnen 2024

Læs om kampagneperiode, formål og se vores nyeste kampagnefilm.

Sænk farten - De 497 mennesker i Skave

Fart er en af de største dræbere i trafikken, og der sker ulykker selv med en mindre hastighedsoverskridelse. De sidste ti år er udviklingen dog gået i den rigtige retning. I byen Skave bor der 497 mennesker. Det svarer til alle de liv, vi har sparet i fartulykker de seneste ti år. Så hold farten nede.

Fartkampagnen 2024 kører i uge 14-16 og 43-45

Spred budskabet og vær med til at forebygge fartulykker i kommunen

Det går den rigtige vej med farten på de danske veje. Set over de sidste ti år er der markant færre, som kører for stærkt. Den positive udvikling skyldes bl.a. politikontrol, højere fartbøder og et vedvarende kampagnetryk. I er med til at gøre en stor forskel ved at deltage i kampagnen og sætte plakater op langs vejene med budskabet ”Sænk farten – bare lidt”. Vi ved, at det får mange til at tænke over, hvor hurtigt de kører.

Men for høj fart er fortsat en af største dræbere i trafikken. Fart er en afgørende faktor i cirka hver tredje dødsulykke, og det gør det til den næsthyppigste årsag til dødsulykker i trafikken. 341 personer mistede livet i fartulykker i perioden 2017-21. Derfor er det vigtigt, at budskabet om at sænke farten kommer ud lokalt.