Gennemførsel

Sådan laver du Cyklistprøven med dine elever.

Teoriundervisning

Du kan med fordel dele teoriundervisningen op. Start med at lave teoritest og læreroplæg. Næste gang kan du lade eleverne arbejde i grupper. 

Teoritest

Lad eleverne se filmen om Tobias, som optakt til testen. Lad efterfølgende eleverne tage teoritesten sammen to og to. Når alle elever har færdiggjort testen, gennemgår I klassens resultater. 

Find facitlisten på lærersitet under 'Hent dokumenter'. Selve teoritesten ligger på elevsitet.

Se teoritesten her

Læreroplæg

Gennemgå Power Point præsentationen sammen med klassen, så du er sikker på, at eleverne har et godt udgangspunkt for det efterfølgende gruppearbejde. Du finder støtte i de tilhørende noter.

Gruppearbejde

Del eleverne i grupper og tildel hver gruppe en af de poster, som klassen skal igennem til cykeltesten. Lad eleverne arbejde med posten med fokus på tegngivning, orientering, placering og vigepligt, så de bliver i stand til at fremlægge posten for deres klassekammerater.

Praktisk del

Den praktiske del af Cyklistprøven består af hhv. cykeltjek og cykeltest. Sæt tid af til begge ting på samme dag, så skal eleverne kun have cykler og cykelhjelme med en gang.  

Cykeltjek

Lad eleverne tjekke hinandens cykler to og to. Hvis der er en elev, hvis cykel ikke er lovlig, skal du informere forældrene og sikre dig, at eleven kan låne en lovlig cykel af en klassekammerat til cykeltesten.

I kan markere lovlige cykler med et 'Godkendt'-klistermærke.

Bestil gratis godkendelses-klistermærker her

Cykeltest

Del eleverne i to grupper. Send den ene halvdel af eleverne ud på posterne, mens den anden halvdel gør klar til at cykle. Når eleverne på posterne er klar, sender du de andre elever afsted med et par minutters mellemrum. Byt roller, når alle har cyklet.

Kontakt

Rosa Nissen

Specialkonsulent

Tlf: +45 6165 0443

rn@sikkertrafik.dk

Dorte Borg

Administration

Tlf: +45 3916 3928

dob@sikkertrafik.dk

Petrea Overgaard Busck

Specialkonsulent

Tlf: +45 2871 2532

pb@sikkertrafik.dk


git